30 juni, 2023 // Uitjes

Thalia On Tour naar Berlijn; duurzaam en toch gezellig!

Begin april ontstond het idee om naar Berlijn te gaan, gewoon voor ons plezier en de gezelligheid. Negen Thalianen hadden er wel oren naar en gelegenheid voor en zo zijn we van donderdag 1 juni tot en met zondag 4 juni in de Duitse hoofdstad geweest. Ik kan wel zeggen: het was me het reisje wel, en dat bedoel ik positief.

We wilden duurzaam reizen en daarom namen we de trein. En dat hebben we geweten: altijd wanneer je het niet wil, zijn er werkzaamheden en vertragingen. Thanks NS…!

Wat hebben we dan zoal gedaan? Nou dit: bezoek aan een kunstbunker (Boros Collection): enorme aanrader! TV-toren beklommen, Bratwurst gegessen (ok, even iets minder duurzaam, mag toch wel?), Holocaust-monument bekeken. En natuurlijk de Berlijnse muur geïnspecteerd, of wat daar nog van over is. Alle hotspots deden we per fiets, ook al weer zo duurzaam, waarbij we natuurlijk de vintagewinkels (!) niet zomaar voorbij konden gaan. En we oefenden tussen de bedrijven door sterfscenes, die wellicht in de nieuwe voorstelling EXIT IEDEREEN nog van pas gaan komen. We hebben gefeest tot in de vroege uurtjes en gingen uit eten met oud-Thaliaan Derck, die tijdelijk in Berlijn woont. Maar bovenal hebben we veel gelachen met elkaar. We zijn nu natuurlijk driftig aan het nadenken over waar we de volgende keer – duurzaam – naar toe zullen gaan!