Gespeeld op 06-10-2023//Drama,Kleinkunst,Komedie

EXIT IEDEREEN

‘Je kunt niet meer spreken, je hart hoeft niet meer te kloppen, je hoeft niet meer adem te halen. Het was een heleboel opwinding over niets, nietwaar? Nu kun je plaatsnemen.’

Uit: De koning sterft (1962), Eugène Ionesco.

Het onvermijdelijke staat te wachten. Niet alleen voor de koning, maar voor iedereen die deze tekst leest – voor iedereen die deze voorstelling gaat zien. Voor alle spelers die meedoen. En voor de maker ervan. Voor degene die het licht bedient. Voor de eigenaar van het theater en de vrijwilligers die er werken. Voor de schoonmaker die het toneel dweilt. Voor degene die het theater gebouwd heeft. Voor degene die het materiaal heeft geleverd waarmee het theater gebouwd is. Voor de architect die het theater ontworpen heeft. Voor de boom die het papier werd, waarop de architect het theater ontworpen heeft. Voor het papier dat karton werd. Voor het karton dat – in deze voorstelling - decor werd. Voor het decor dat vergaat, zodra de koning sterft.

EXIT IEDEREEN is een tragikomische voorstelling over de dood. Vrij geïnspireerd op ‘De koning sterft’ van toneelschrijver Eugène Ionesco maakt Toneelgroep Thalia samen met theatermaker Merijn van Beusekom deze voorstelling.

Thalia speelt dit stuk op 6 en 7 oktober 2023 in Circus Hakim (Korte Verspronckweg 7, 2023 BS Haarlem).

Ontvangst is vanaf 19:30.

Regisseur:Merijn van Beusekom

Auteur:Eugène IonescoSpeeldata

06-10-2023 20:15

Circus Hakim

07-10-2023 20:15

Circus Hakim