Gespeeld op 01-06-2012

Planeet Alles

Wie denk je wel niet dat je bent?Met deze vraag worstelen de wezens van planeet Alles, wanneer ze de Aarde bezoeken op zoek naar de veer voor hun volumeknop. Jan, Sylpia en Bavo laten letterlijk en figuurlijk Alles achter om hun planeet te redden van de ondergang. Vanaf hun eerste ontmoeting met ons aardbewoners, wordt het ze echter duidelijk dat mens zijn een bijzondere opgave is. Ieder op hun eigen manier probeert zich staande te houden in het web van sociale regels en onverwachte emoties die een mens tot mens maken.

Waar Bavo zich probeert vast te houden aan het oorspronkelijke plan om de veer te vinden, lijkt Jan het meest succesvol in het overnemen van de menselijke gewoontes, denkprocessen en effectiviteit. Alle dagen feest! Of toch niet… Waar Jan zich steeds meer gaat afvragen of het menselijk succes wel zo mooi is als het lijkt, wordt Mens voor het eerst gewezen op haar onvolkomenheden en stelt de vraag waar het om draait: huilen of doorgaan?

Een voorstelling over echtheid, thuiskomen en het streven naar perfectie. Een strijd tussen Aarde en Alles. Een confrontatie met ons ‘mens zijn’ en een aanmoediging om eens goed hard te huilen.

Regisseur:Simone Roerig

Auteur:Esther GerritsenSpeeldata

01-06-2012 20:30

Theater Nieuw Vredenhof