Gespeeld op 16-05-2014//Tragedie

Een midzomer nachtsdroom

De liefde is een kind dat gokt en liegt.En dure woorden zweert en graag bedriegt.

William Shakespeare schreef Een midzomernachtsdroom in 1600. Niet alleen is het toneelstuk vele malen opgevoerd, ook heeft het geleid tot talloze speelfilms, romans, televisiebewerkingen, opera's en musicals. Toneelgroep Thalia neemt het stuk als uitgangspunt voor een verhaal dat gaat over theater en de illusie die we “liefde” noemen.

In de nacht voordat koning Theseus en koningin Hippolyta trouwen, belanden twee jonge stellen in een bos waar net een ruzie woedt tussen elvenkoning Oberon en zijn geliefde Titania. Door toverkracht raken de liefdesrelaties in de war en weet niemand meer op wie hij nu eigenlijk verliefd was.

We belanden in een droomwereld waar hun alledaagse zekerheden wankelen. Begeerte, jaloezie en passie blijken de meest rotsvaste relatie met gemak te kunnen splijten. Wat betekent de liefde nog, als het slechts een tijdelijke betovering blijkt? Als je binnen een seconde verliefd kan worden op iemand anders? Wat is er allemaal mogelijk als zekerheden schijn blijken en dromen echter dan gedacht?

Niets is wat het lijkt. De sprookjeswereld en de echte wereld, geveinsde en echte liefde, waken en dromen: het loopt allemaal in elkaar over. Toneelgroep Thalia maakt er bovendien een stuk van waarin niet alleen de liefde maar ook de wetten van het theater op z'n kop worden gezet. Acteurs spelen een toneelstuk in een toneelstuk en benoemen dat ze acteurs zijn. En spelen dat weer zo slecht dat het publiek iedere illusie wordt ontnomen.

Speeldata

16-05-2014 20:30

Theater Nieuw Vredenhof

17-05-2014 20:30

Theater Nieuw Vredenhof