Gespeeld op 21-11-2014//Komedie,Tragedie

Amateurs

Negen acteurs spelen het stuk Amateurs. Het zijn deze mensen die met elkaar elke week samenkomen om toneel te spelen bij Toneelgroep Zand. Ze mogen aan het eind van dit repetitieproces eindelijk eens in een echte theaterzaal spelen. Hier zal straks de première zijn, maar wat moet er tot dan nog veel gebeuren. Gaat dat lukken of loopt de spanning onderling te hoog op en ontploft het?

Toneelgroep Zand wil het niveau van hun spel en hun groep sterker maken. Daarom hebben ze een "professionele" regisseur aangetrokken. Hij heet Albert Bos en de verwachtingen van de spelers zijn volledig op hem gericht. Lukt het hem de mentaliteit te veranderen, spelers zelf initiatief te laten nemen in improvisatie, in teksten kennen, in kostuums zoeken en in TONEELSPELEN of moet hij alles voorkauwen? Krijgt hij de aandacht, de attitude, de betrokkenheid van de spelers die hoort bij het maken van een voorstelling? Hoe dichter naar de première hoe groter de onderlinge spanning en hoe groter de vraag wat deze mensen eigenlijk elke week weer bij elkaar brengt?! Is het de roem die ze zoeken, de onderlinge aandacht of is het een stukje vriendschap en verbondenheid vinden bij andere mensen in een tijd dat we elkaar een beetje zijn kwijtgeraakt?

Dit toneelstuk is geschreven door Wannie de Wijn, professioneel acteur, regisseur en schrijver. Het stuk is in 2009 voor het eerst door een professioneel gezelschap gespeeld. Daarna vele malen door amateurgezelschappen. Bij Thalia wordt Amateurs geregisseerd door Yardeen Roos.

Regisseur:Yardeen Roos

Auteur:Wannie de WijnSpeeldata

21-11-2014 20:30

Theater Nieuw Vredenhof

22-11-2014 20:30

Theater Nieuw Vredenhof