Voorstellingen // tragedie

10 december 2019//Komedie,Tragedie

GOD

27 en 28 maart speelt Toneelgroep Thalia de voorstelling: "GOD", geschreven door Woody Allen. We schrijven 500 voor Christus, in het oude Griekenland. De schrijver Hepatitis wil persé het toneelfestival van Athene winnen. En het gaat hem niet om dat kratje ouzo, het gaat hem om de eer. Zijn stuk heeft alles: spanning, humor en dramatiek. Het heeft alleen geen einde. Het vinden van een geschikt einde blijkt een moeilijker taak dan zo op het eerste gezicht lijkt. Ondanks de raad van de acteur Diabetes - die de rol van de slaaf speelt in het stuk - en de hulp van de toneelvernieuwer Herpes lukt het maar niet om een geschikt einde te vinden. Elk soort einde roept weer nieuwe vragen op: Zijn de acteurs bedacht door de schrijver, of kunnen ze hun lot in eigen hand nemen? Als God niet bestaat, wie heeft dan de mensheid geschapen? Wat is de vraag die bij het antwoord hoort? Is vrijheid chaos? Regie: Evert de Vries Auteur: Woody Allen Vertaling: Barbara van Kooten   Bestel je kaarten HIER  

23 juli 2019//Tragedie

Horatio

Toneelgroep Thalia speelt op 11 en 12 oktober 2019 een moderne bewerking van de beroemde tragedie Hamlet, van Shakespeare. Ditmaal vanuit de ogen van zijn beste vriend, Horatio. Een verhaal over macht, onmacht, vriendschap, liefde, spijt en verraad. Waar ging het ook alweer over? Als de tragedie begint is de koning, Hamlets vader, net om het leven gekomen. Zijn broer Claudius neemt de troon over en trouwt Hamlets moeder. Op een nacht spreekt de geest van de overleden koning tegen Hamlet, en vertelt hem dat het Claudius was die hem heeft vergiftigd. In deze wetenschap moet Hamlet beslissen wat hij gaat doen.

4 november 2018//Familie,Komedie,Sprookje

Lang en Gelukkig

Dit sprankelende sprookje vertelt het verhaal van Assepoester, maar dan nét even anders. Er komt een bonte mix aan bekende sprookjesfiguren voorbij waarin niets is wat het lijkt! Assepoester wordt gekleineerd door door haar stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje ontmoet een boze wolf met imagoproblemen en Prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Leeft iedereen aan het einde van de voorstelling nog Lang en Gelukkig?    

14 juli 2018//Komedie,Tragedie

Driekoningenavond

Na een schipbreuk verkleedt Viola zich als man en treedt in dienst bij de hertog Orsino, die hopeloos verliefd is op de gravin Olivia. Viola mag Olivia de liefdesboodschappen van de hertog overbrengen. De gravin wordt echter opslag verliefd op de als man verklede Viola. Viola zelf begint langzaam gevoelens te ontwikkelen voor hertog Orsino. Een komische liefdesdriehoek vol misverstanden is het gevolg. Chaos is compleet als Viola’s tweelingbroer plotseling opduikt. Driekoningenavond is een stuk waarin de liefde in al zijn gekke bokkensprongen centraal staat. Thalia speelt deze komedie van verwisseling en misleiding op 12 en 13 oktober in het Haarlemmerhout Theater. Blijf de site goed in de gaten houden voor de start van de kaartverkoop!

20 januari 2018//Komedie,Tragedie

Samen Alleen

'Samen Alleen' is gebaseerd op het toneelstuk 'Sterrentrek' door Frank Houtappels. Regisseur Rick Dros bewerkte de tragikomedie over de eenzame zoektocht naar geluk. De verhaallijnen vertonen veel onderlinge raakvlakken, maar de keuzes van de personages verschillen. Rick Dros: "Stuk voor stuk onderneemt ieder een zoektocht naar geluk. De vraag is vaak: Blijf ik of ga ik? De een kiest zelf en de ander laat voor zich kiezen..."

1 juni 2017//Komedie,Tragedie

Dubbel Wraak

Henry en Karin ontmoeten elkaar 's nachts op de Albert Bridge in London. Ze hebben zich beiden voorgenomen om te gaan springen. Henry is die dag op straat gezet door zijn baas en Karin is in de steek gelaten door haar geliefde. Ze redden min of meer elkaars leven. Ze besluiten dat het nemen van wraak een beter idee is. Dubbel wraak. Toch loopt niets zoals je zou verwachten. Speciaal voor Toneelgroep Thalia heeft regisseur Justin le Bruyn een bewerking gemaakt van deze komische thriller, geschreven door Alan Ayckbourn.

26 april 2017//Komedie

Spelen met de ruimte

Zaterdag 8 oktober hebben we de workshop: “Spelen met de Ruimte” gevolgd onder regie van Linda Tiesma in de XO. Om 9 uur stonden we al warm te zwaaien en te schudden om vervolgens in tweetallen een improvisatie-act uit te gaan werken waarbij we zoveel mogelijk gebruik moesten maken van de ruimte die we hadden. Na een hele dag spelen en een gelikte generale repetitie hebben we aan het einde van de dag een besloten voorstelling gegeven voor onze zusterverenigingen uit Haarlem  

19 oktober 2016//Komedie

Koning zoekt Vrouw!

Gisteren was Keuter nog een simpele boerenjongen van het platteland, vandaag is hij koning van zijn koninkrijk. Hoe dat precies kon gebeuren is hem nog niet helemaal duidelijk maar nu hij koning is, wil hij ook een koningin. Hij is alleen niet zo goed in kiezen. Daarom bedenkt zijn onbetrouwbare vertrouweling Frederika een spectaculaire talentenjacht. Een kruising tussen Boer zoekt vrouw en X Factor, inclusief een jury die de koning moet helpen bij zijn keuze. Nobel, zou je misschien denken, maar Frederika heeft zo haar eigen plannen. Daarnaast moet de kakelverse koning worstelen met een ontevreden koninkrijk, een moordlustige prins die de troon zelf wil bestijgen, ongemotiveerd personeel en zijn heimwee naar het platteland inclusief het eten van moeke. Hij begint zelfs te twijfelen of hij wel koning wil zijn! Toneelgroep Thalia neemt je met veel plezier mee in het avontuur van Keuter die het zo plotseling schopt tot koning. Een zoektocht naar een koningin maar vooral ook naar zichzelf. Een queeste vol intriges, complotten en onbetrouwbare figuren maar gelukkig ook met "spectaculaire audities", een jury met "Bekende Nederlanders" en een "onverwachte uitslag". Kortom: alle ingrediënten voor een waar kijkcijferkanon: Koning zoekt vrouw!

5 september 2016//Familie,Komedie

Loenatiks

Het dak van kliniek Zonnedael staat op instorten. De patiënten Fats, mevrouw de Haas, Bep Brul, Dokter Doolittle, de Majoor moeten verplaatst worden naar een andere kliniek. Eenmaal daar kunnen ze maar moeilijk met de strenge regelgeving omgaan en willen ze weer gauw terug naar hun vertrouwde kliniek Zonnedael dus slaan ze op de vlucht...

20 november 2015//Komedie,Tragedie

Moord in de coulissen

Als redactrice Maddie ontdekt dat haar baas vermoord is, net voordat er een party gegeven zal worden waarop een belangrijk contract getekend zou worden, reageren zij en haar collega's op een speciale manier. Ze moeten de moord geheim houden, omdat de beroemde -of beter nog, beruchte- toneelschrijver Lionel Upshaw anders het contract misschien niet zal tekenen, waardoor de uitgeverij weer geen lening van de bank zal krijgen die nodig is om het bedrijf van de financiële ondergang te redden. De pers komt de feestelijkheden verslaan: de op Maddie verliefde Donald voor de krant en Helen en Bertha voor TV3. De nieuwe verloofde van wijlen de baas en een dame van de bank maken eveneens hun opwachting. En om alles nog gecompliceerder te maken is er een broodschrijver aanwezig die de opdracht krijgt een oplossing voor een probleem te verzinnen, terwijl hij niet weet dat het probleem echt bestaat, en worden er hapjes bezorgd waarvan de broodjes krab beginnen weg te lopen. En waarom draagt de conciërge een pistool bij zich? Als dan de dame van de bank alsnog het lijk vindt, beginnen de problemen pas echt.