Nieuws

Alle nieuwtjes van Toneelgroep Thalia Haarlem.

6 februari, 2017 //voorstellingen

Loenatiks: Bep Brul stelt zich voor

Wat is je naam? Bep, Bep Brul. Misschien ken je mij al wel, ik doe ook aan toneel en zingen. Ik kan zo wel wat laten horen hoor. Hoe lang woon je al op Zonnedael? Kind, dat is al een tijdje geleden dat weet ik niet meer precies. Ik heb het niet makkelijk gehad. Ik ben meerdere keren gescheiden en verlaten. Je kent het wel he. Ze zeggen ik ga even sigaretten kopen en floep, weg zijn ze! En toen kon ik gelukkig hier terecht. Wat is je hobby? Oehhhh, nou mannen natuurlijk. Of is dat geen hobby? Make-up dan. Ik ben gek op make-up. Oh en dansen, de rumba, chachacha en de zwoele tango. En daarna dan zoenen, lang en nat met veel kwijl. Wie bewonder je het meest? Fred Aster denk ik, die kan dansen joh. We hebben een keer samen gedanst in de regen, het goot echt pijpenstelen, we werden toen zeiknat. Maar toen wilde hij mij de bosjes in trekken en toen zei ik 'Ga je weg, natte Fred' dat doe ik niet. Wat is je lievelingskleur? Roze en rood, de kleuren van de lieffffffde en van de meeste make-up en kleren die ik heb. Wat is het leukste wat je vandaag hebt gedaan? Nou ik heb een beetje in de zon gelegen. Niets is zo fijn als een beetje warmte, dat doet elk mens goed, toch? En weet je, je wordt er nog bruin van ook, zo bruin als de kont van een neger. Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? Voor een lekker potje...... soep met sliertjes. Zonder de sliertjes is er echt helemaal niets aan. Zonder de ballen trouwens ook niet. Verliefd, verloofd, getrouwd (geweest)? Ach meissie, als ik je alles uit de doeken zou moeten doen dan zijn we nog wel even bezig. Maar het komt er eigenlijk op neer dat ze uiteindelijk toch allemaal bij je weg gaan. Wat is je lievelingsliedje? J'veux de l'amour. Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn? Ik denk Coby. Het varkentje van dr. Doolittle. Die is mooi roze en dr. Doolittle aait het de hele dag, heerlijk lijkt mij dat. Wat is je lievelingseten? Die soep met sliertjes natuurlijk. Of boontjes, van die lieve kleine groene lieverdjes. Make-up of jurken? Als ik echt moet kiezen dan toch maar make-up. Zonder make-up zie je er uit als een kadaver. En het is toch het eerste wat mannen zien he, mooie rode zwoele lippen. Albert of de Majoor? Albert is heel lief hoor, maar hij blijft mij de hele tijd maar Johanna noemen. Neeeee, voor mij komt de majoor echt op nummer 1. Een kusje of zoenen? Nou wat dacht je....... Fred Aster of Fred Astair? Wie is Fred Astair? Bloemetjes of bijtjes? Doe de bloemetjes maar, dan komen de bijtjes vanzelf wel.

4 februari, 2017 //voorstellingen

Even voorstellen: zuster Ten Hoeven

Mijn naam is zuster Ten Hoeven. Ik werk al 10 jaar bij Zonnedael en voel me erg betrokken bij de bewoners. We zijn net een familie. Gek is dat. Deze mensen sluit je gewoon gelijk in je hart. Ik heb gekozen voor Zonnedael omdat het tijdens mijn proefdag gelijk goed voelde. Het klikte gewoon met de bewoners. Heel bijzonder. Een goede eigenschap van elke bewoner? Natuurlijk kan ik je die geven. Wel honderd. Bep stroomt over van liefde. Zij ziet aan elke wolk een zilver randje. Ze is zo positief. En hoe de dokter met dieren omgaat is zo bijzonder. Alsof hij helemaal in de geest van het dier kruipt. Ja en de majoor daar kun je op vertrouwen die doet wat hij zegt. En dan zijn er nog mevrouw de Haas en Fats. Fats zit vol humor, daar beleef je veel avonturen mee en de Haas is trouw tot de dood en beschermt je altijd. Ach ik mis ze nu ik er over praat. Mijn hobby is spelletjes doen met de bewoners. rummikub, triktrak etc. Wie bewonder ik het meest? Madonna omdat het zo'n sterke vrouw is. Lievelingsliedje: like a virgin. Leukste wat ik heb gedaan vandaag was met de dokter naar de boerderij. Daar wordt hij zo vrolijk van. Waar kan je mij voor wakker maken? Voor een heerlijke bavarois. Het enige wat nog beter kan: Ik ben al jaren niet verliefd geweest. Zucht.

30 januari, 2017 //voorstellingen

Loenatiks: een interview met onze Dr. Doolittle

We willen onze Loenatiks aan jullie introduceren, dus interviewden we afgelopen week al één van de inwoners van kliniek Zonnedael: Dr. Doolittle! Deze personage wordt gespeeld door Thalialid Jelle. Hoe lang woon je al op Zonnedael? Ik woon er al een hele poos, maar hoe lang dat weet ik niet. Wat is je hobby? Mijn allergrootste hobby is spelen met mijn vriendinnetje Coby. We kletsen heel wat af en we rollen lekker door de modder. Wie bewonder je het meest? De zuster. Zij zorgt altijd zo goed voor me en alle andere patiënten. Ik krijg altijd op tijd eten, als ik verdrietig ben is ze er voor me en ze is heel lief! Wat is je lievelingskleur? Mijn lievelingskleur is varkentjes-roze, Wat is het leukste wat je vandaag hebt gedaan? We zijn vandaag naar de kinderboerderij geweest en daar heb ik open spreekuur gehouden. Ik heb veel dieren kunnen helpen die allerlei kwaaltjes hadden. Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? Een bezoekje aan de dierentuin. Verliefd, verloofd, getrouwd (geweest)? Ik ben stapelverliefd op mijn lieve Coby. Wat is je lievelingsliedje? "Old Mac Donald had a farm" Ik kan dat liedje uit volle borst meezingen en in elke dierentaal! Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn? Ik zou dan graag een varkentje willen zijn. Wat is je lievelingseten? Mijn lievelingseten is de hutspot gemaakt door de zuster. Jammie, morgen krijgen we het weer! Maar géén vlees, want ik ben vegetarisch. Bruine beer of ijsbeer? Een bruine beer, want die zijn een stuk knuffelbaarder dan ijsberen! En met hun is makkelijker te praten, ijsberen hebben een accent wat ik slecht kan verstaan. Boerderij of dierentuin? Ik hou van alle dieren. Maar in de dierentuin hebben ze zoveel dieren!! Alleen van de dierentuin directeur mag ik niet meer in de dierenverblijven springen om gewonde of zieke dieren te helpen ☹ Bert of Ernie? Ernie. Bert vind ik een beetje eng omdat hij altijd zo chagrijnig is en boos kijkt.

14 januari, 2017 //Uitjes

Toneelgroep Thalia speelt moorddiner

Afgelopen vrijdag heeft toneelgroep Thalia een moorddiner gespeeld van moorddinerthuis.nl! 'Familie Zandbergen' kwam bij elkaar om de verjaardag van 'Berend' te vieren, maar het familiediner verloopt anders dan iedereen denkt... Iedereen heeft zich zeer goed verplaatst in de rol, en uiteindelijk heeft de moordenaar, die zich in ons midden bevond, bekend. Bovendien hebben we heerlijk gegeten van ons zelfgemaakte hapjes! Een geslaagde avond.