Nieuws

Alle nieuwtjes van Toneelgroep Thalia Haarlem.

14 januari, 2017 //Uitjes

Toneelgroep Thalia speelt moorddiner

Afgelopen vrijdag heeft toneelgroep Thalia een moorddiner gespeeld van moorddinerthuis.nl! 'Familie Zandbergen' kwam bij elkaar om de verjaardag van 'Berend' te vieren, maar het familiediner verloopt anders dan iedereen denkt... Iedereen heeft zich zeer goed verplaatst in de rol, en uiteindelijk heeft de moordenaar, die zich in ons midden bevond, bekend. Bovendien hebben we heerlijk gegeten van ons zelfgemaakte hapjes! Een geslaagde avond.

21 december, 2016 //voorstellingen

Bezoek Nora op Kerstavond!

Kun je niet wachten tot maart om onze eigen voorstelling te bezoeken? En heb je nog geen plannen op kerstavond? Bezoek dan: "Nora, het Poppenhuis" van theatercollectief GARP in het Haarlemmerhout theater. Ad, Rosanne, Jelle en oud-thaliaan Maaike spelen een rol in deze prachtige productie die al veel lovende reacties heeft gehad! NORA, HET POPPENHUIS: Welkom in de schijnwereld van Nora. Haar complete identiteit is gevormd naar de wensen van haar omgeving. Alles draait hier om een image, een concept van de ideale echtgenote. Een kindvrouwtje, een aapje zelfs, dat kunstjes doet voor haar man om hem wat oppervlakkige verstrooiing te bieden als hij thuiskomt van zijn serieuze grotemensenwerk. Dit is het tragische verhaal van een volwassen vrouw die nooit een persoonlijkheid heeft ontwikkeld, omdat alles gericht is op de verwachtingen en behoeften van haar zogenaamde geliefden. Hoe kan Nora ontsnappen uit dit beklemmende leven, is de vraag die zich steeds meer opdringt. Vooral omdat je aan iedere vezel in je lijf voelt dat de krankzinnigheid haar in angstaanjagend tempo overneemt, met mogelijk desastreuze gevolgen… https://www.facebook.com/norahetpoppenhuis/ VOORSTELLING: 24 december 19:30 Haarlemmerhout theater SPEL: Ad Stavenuiter Alphons Rommelse Jelle Slot Rosanne Sterenborg Maaike Wijngaarden TEKST: Henrik Ibsen REGIE & TEKSTBEWERKING: Maaike Wijngaarden  

25 november, 2016 //Repetities

Mannequin Challenge Toneelgroep Thalia

Na planken en de Harlem Shake is er nu de Mannequin Challange. Uiteraard konden wij met onze Thalianen niet achterblijven! Welke personages van de afgelopen jaren herken jij?    

12 oktober, 2016 //voorstellingen,Workshops

Workshop ruimtegebruik in XO aan de grote markt

Zaterdag 8 oktober hebben we de workshop: “Spelen met de Ruimte” gevolgd onder regie van Linda Tiesma in de XO. Om 9 uur stonden we al warm te zwaaien en te schudden om vervolgens in tweetallen een improvisatie-act uit te gaan werken waarbij we zoveel mogelijk gebruik moesten maken van de ruimte die we hadden. Na een hele dag spelen en een gelikte generale repetitie hebben we aan het einde van de dag een minivoorstelling gegeven voor onze zusterverenigingen uit Haarlem. Na de voorstelling hebben we met de aanwezigen nog geborreld om vervolgens met onze spelers heerlijk te dineren bij XO. Bekijk hieronder een korte montage gemaakt door Jelle.