Nieuws

Alle nieuwtjes van Toneelgroep Thalia Haarlem.

14 maart, 2017 //voorstellingen

Even mevrouw De Haas voorstellen!

Mevrouw de Haas heeft ook wat vragen voor ons beantwoord. Ze is daarna weer gauw gaan tennissen met haar maatje Fats. Bedankt mevrouw De Haas! Wat is je naam? De Haas Hoe lang woon je al op Zonnedael? Zolang als ik me Fats kan herinneren. Wat is je hobby? Tennis!! Wie bewonder je het meest? Mijn medicijnen. Wat is je lievelingskleur? Ik haat kleuren. Wat is het leukste wat je vandaag hebt gedaan? Mijn mes in mijn mouw. Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? Niet doen! Verliefd, verloofd, getrouwd (geweest)? Ik haat liefde. Wat is je lievelingsliedje? Wat is dit voor zenuwzooi?!! Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn? Een konijn. Wat is je lievelingseten? Yoghurt. Te lang of te kort? Te lang! Olympische spelen of Wimbledon? Europacup! Dwangbuis of medicijnen? Medicijnen! Broodje toekan of bordje yoghurt? Yoghurt! Gekke Henkie of paardenlul? Rondo!

13 maart, 2017 //In de pers

Heilig Vuur, Paula Zuidhof: "De Majoor, Zuster Hellemans en andere Loenatiks"

Heilig Vuur, Paula Zuidhof heeft een mooi artikel over Loenatiks gepubliceerd. Lees het hier.

5 maart, 2017 //voorstellingen

Loenatiks: de Majoor aan het woord!

We hebben ook kennis gemaakt met de Majoor. Hij is ook een patiënt in kliniek Zonnedael en vertelt graag over zijn leger-verleden. De Majoor aan het woord! Wat is je naam? Majoor Breederoo, dubbel e, dubbel o Hoe lang woon je al op Zonnedael? Na de hevige veldslagen die jaren hebben voortgeduurd, heb ik mijn eenheid op verlof gestuurd. Fortuinlijk voor hen, zij hadden die welverdiende rust hard nodig. Ikzelf, als zijnde majoor, kon mijzelf niet van de plicht ontslaan om alert en scherp te blijven. Zo ben en blijf ik altijd op zoek naar betrouwbare kameraden die met mij aan het front zullen strijden indien vijandelijke eenheden zich in onze territoriale zone willen begeven. Dat vond ik bij deze compagnie op Zonnedael, daarbij is de ligging van Zonnedael ook bijzonder deugdelijk als uitvalsbasis. Wat zijn je hobbies? Marcheren, infiltreren, Risk en Rummikub. Wie bewonder je het meest? Willem van Oranje, een held, een overwinnaar, een vorstelijk man die de kiem legde voor het ontstaan van de landmacht. Wat is je lievelingskleur? Blauw Wat is het leukste wat je vandaag hebt gedaan? Ik heb een nieuw strategisch plan opgesteld wanneer de vijand ons vanuit westelijke richting tracht te overmeesteren. Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? Voor een blik doperwten, vlees en aardappelen. Verliefd, verloofd, getrouwd (geweest)? Tja, tot mijn grote spijt, maar weldoordacht, kan ik me niet uitlaten. De vijand ligt altijd op de loer. Wat is je lievelingsliedje? Kolonel Hatie's Mars, een olifant loopt door! Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn? Een reiger, weet de beste beschuttingen te vinden, zichtbaar maar niet te zien en houdt zijn poot stijf. Wat is je lievelingseten? Een blik doperwten, vlees en aardappelen. Luchtmacht of landmacht? Landmacht, mijn oorsprong, mijn kameraden. Vriendschap of plicht? Plicht, waarbij vriendschap een verplichting is. Bommen of granaten? Granaten, veel efficiënter, makkelijk te vervoeren en zijn snel te benutten. Zoals wij weleens zeggen, een granaat te heet is goed besteed. papa alpha tango bravo of zulu tango whiskey hotel? zulu tango whiskey hotel, het codewoord papa brengt mij nog weleens herinneringen naar boven van voor de oorlog. Zwart of wit? Zwart, haha, roetvegen, modderstrepen en aangewoekerd mos!

15 februari, 2017 //voorstellingen

Kennismaken met Loenatik: Fats!

We zijn ook het gesprek aangegaan met bewoner Fats. Ook hem ga je terugzien tijdens de voorstelling Loenatiks op 17 en 18 maart. Wat is je naam? Fats van Bietenveld tot Lippenstift Hoe lang woon je al op Zonnedael? Zo lang ik me kan heugen Wat is je hobby? Muziek luisteren, eten (hihihi) Wie bewonder je het meest? Zuster ten Hoeven Wat is je lievelingskleur? Rood Wat is het leukste wat je vandaag hebt gedaan? Rondjes gereden in m’n stoel en heerlijk een zak chip gegeten. (of koekjes…….) Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? Eten (maakt niet uit wat) Verliefd, verloofd, getrouwd (geweest)? Uh…… nee, nog niet. Wat is je lievelingsliedje? K Heb een ongeluk gehad met m’n autootje….. Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn? Aap. (de hele dag slingeren, eten) Wat is je lievelingseten? Bloemkool met verse worst en een kerriesausje. Roze koek of zakje chips? Allebei. (mag dat ook?) Klagen of zeuren? Klagen. Appels of peren? Beide zijn lekker. Lopend buffet of menukaart? Lopend buffet natuurlijk. Veeeeeeeeeeeeel meer keus. Praten of stil zijn? Stil zijn.